Truse de igienă auto: când expiră și ce trebuie să includă pentru a nu fi penalizați

On: person Posted By: Baciu Cornel comment Comment: 0 Hit: 310

Un kit de igienă auto este unul dintre elementele obligatorii pe care șoferii trebuie să le aibă în mașină. Prin lege, dacă nu avem pachet de salubritate, ne confruntăm cu o amendă de 4-5 cenți, adică 580-725 lei. Totul este să avem o trusă de igienă valabilă care să fie încă valabilă, altfel ne confruntăm cu aceleași amenzi. Dar ce ar trebui să conțină un kit de igienă auto?

Trusele medicale auto comercializate în România trebuie să aibă marcaj CE și să respecte standardul DIN 13164 și reglementările STVZO 35h de pe cutie. Fiecare trusă medicală trebuie, de asemenea, să fie ștampilată cu o dată de expirare, de obicei 5 ani.

Elementul face parte din setul legislativ, alături de două triunghiuri reflectorizante și stingătoare pe care șoferii trebuie să le aibă în mașini atunci când circulă pe drumurile publice. Orice șofer poate folosi trusa medicală pentru a trata rănile după cum este necesar până la sosirea personalului medical de urgență.

De aici puteti cumpara piese auto

Trusele medicale conțin o varietate de elemente pe care șoferii le pot folosi într-o varietate de situații, majoritatea fiind răni minore și accidente. De obicei, șoferii învață cum să folosească elementele conținute într-o trusă medicală în cursurile de prim ajutor și, de asemenea, în școlile de șoferi.

Trusele medicale pentru vehicule trebuie să conțină 4 categorii de produse: instrumentar, materiale de igienă, medicamente și alte materiale.

Instrumentele dintr-o trusă medicală se referă de obicei la o pereche de foarfece cu vârful de cel puțin 20 cm, un garou, mănuși de unică folosință și un dispozitiv din plastic pentru respirația gură la gură. În trecut, atele au fost găsite și în trusele de igienă.

Materialul de igienă trebuie să fie o rolă de leucoplast de 25mm lățime, plasturi de diferite dimensiuni, comprese sterile (10 bucăți), bandaje de tifon lungime 4m, bandaje triunghiulare 80cm, pachete de bumbac 20g.

Medicamentul constă dintr-o sticlă de spirt de minim 30 cl și o compresă de 6x2 cm și pansament Rivanol. În unele cazuri, puteți găsi și pulbere dezinfectantă în recipiente de plastic.

Alte materiale includ ace de siguranță, cel puțin 4, instrucțiuni de utilizare a trusei sau chiar un scut termic de 2x2 metri dacă este un kit mai scump.

Conținutul trusei medicale poate varia ușor, dar elementele de compresie și hemostatice sunt absolut toate și acestea sunt cele mai importante. Trusele de igienă de 25-30 de lei disponibile pe piață sunt absolut naturale și doar absolut necesare, în timp ce trusa de igienizare mai scumpă de 99 de lei ar trebui să aibă mai multe accesorii pentru multiple urgențe. Oricum, cel mai bine este să-ți verifici trusa medicală și să te asiguri că este încă valabilă pentru a evita amenzile rutiere.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December
To top
Scrie-ne
WhatsApp Chat

Înregistrare cont nou