A venit iarna! 10 piese auto care vă vor da probleme în sezonul rece

On: person Posted By: Baciu Cornel comment Comment: 0 Hit: 342

Temperaturile continuă să scadă, aerul polar amenință România, iar poliția rutieră se pregătește să amendeze șoferii pentru că nu montează anvelopele de iarnă. Sezonul rece este oficial aici.

1. Anvelope

Anvelopele sunt legătura dintre mașina dvs. și suprafața de rulare, așa că este important să folosiți întotdeauna anvelopele corecte, indiferent de sezon. Testele au arătat că o mașină cu cauciucuri de iarnă nu numai că accelerează mai repede, ci și frânează mai eficient pe drumurile înzăpezite decât o mașină prost echipată. De asemenea, conform reglementărilor actuale, lipsa anvelopelor de iarnă în sezonul rece vă poate da amenzi usturătoare.

2. Antigel

Verificarea antigelului este la fel de importantă ca și anvelopele de iarnă. Puțini oameni știu, dar antigelul își pierde performanța în 2-3 ani, așa că pentru a fi eficient, trebuie verificat și înlocuit regulat.

Iarna, dar nu numai, antigelul protejează motorul de îngheț, supraîncălzire și coroziune. În același timp, are și efect anti-depunere.

Pentru a evita problemele cu temperaturile scăzute, solicitați unui mecanic să verifice concentrația și nivelul lichidului de răcire. Dacă o faci singur, trebuie să știi că punctul de îngheț al antigelului nu trebuie verificat după umplerea vasului de expansiune, deoarece valoarea indicată poate să nu fie corectă.

3. Bateria

Statisticile arată că peste 80% dintre șoferi se confruntă cu probleme cu bateria mașinii în fiecare iarnă. Aceasta este una dintre cele mai populare piese auto, având în vedere că la temperaturi scăzute este nevoie de mai multă energie electrică pentru a porni motorul decât vara.

Pentru a nu face parte din 80%, asigurați-vă că bateria mașinii funcționează în parametri normali. Totodată, dacă este mai mare de 2-3 ani, se recomandă să-l duci la un centru de service auto pentru control. Pe măsură ce acidul îmbătrânește și scade în densitate, curentul nu mai este reținut adecvat, iar când vine frigul, bateria se descarcă mult mai repede.

Așadar, pentru a nu vă ține pe drum, asigurați-vă că bateria este în stare bună de funcționare și alternatorul o încarcă așa cum ar trebui.

4. Bujie

După cum am menționat, verificați și bujiile când porniți motorul pe vreme rece. Dacă nu funcționează corect, nu vei putea porni, mai ales dacă temperatura scade sub zero. Dacă trebuie să le înlocuiești, fă-o pentru că până la urmă nu va costa o avere.

Motoarele diesel diferă în funcție de baterie și bujii. Cel mai bine este să luați în considerare avertismentul luminii incandescente bujii la pornire și să nu porniți motorul până când avertizarea nu a dispărut. În caz contrar, puteți descărca bateria.

De aici puteti cumpara piese auto

5. Aer condiționat

Apoi, asigurați-vă că nu există nicio problemă cu sistemul de aer condiționat. Contrar credinței populare, aparatele de aer condiționat pot fi folosite nu numai vara, ci și iarna. Ceea ce face este să reducă umiditatea din habitaclu, permițând geamurilor să se dezaburize mai repede.

6. Ulei

De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită uleiului dacă doriți ca motorul să nu vă dea probleme. Verificați regulat nivelul uleiului și schimbați-l împreună cu filtrul de ulei la intervale normale. Daca tot vorbim de ulei de motor, verifica garnitura pentru scurgeri sau fisuri.

7. Ștergătoarele de parbriz

Stergatoarele de parbriz (lama mai exact) au o durata de viata de aproximativ un an. Pe timpul iernii se folosesc din ce in ce mai mult in conditii mai dificile, motiv pentru care este indicat sa le inlocuiti cu altele noi in aceasta perioada.

Fiți foarte atenți când utilizați ștergătoare iarna. Pentru a le prelungi viața, nu le folosiți dacă parbrizul nu a fost curățat de gheață în prealabil și, cel mai important, nu le folosiți dacă vi se pare că sunt blocate sau șipci lipite de sticlă. În caz contrar, puteți deteriora motorul. Mai mulți bani, mai multă distracție.

8. Lichidul de parbriz

Lichidul de parbriz este disponibil în două tipuri mari și largi: vară și aparent iarnă. Lichidele de spălare a parbrizului specifice sezonului rece pot rezista chiar și la -30 de grade Celsius în unele cazuri dacă temperatura din termometru îngheață pentru prima dată aproape imediat ce scade sub 0 grade Celsius. Conține alcool și aditivi speciali care îmbunătățesc evaporarea diferențială a ingredientelor sale. În plus, compuși speciali protejează spălatoarele de parbriz, pompele și chiar vopseaua de caroserie.

9. Sistem de frânare

Deoarece este una dintre părțile importante ale unei mașini și poate face adesea diferența între viață și moarte, sistemul de frânare în întreținerea mașinii ar trebui verificat în mod regulat, indiferent de sezon.

În timpul iernii, însă, drumurile tind să fie alunecoase decât de obicei, așa că este imperativ să funcționeze frânele și nu există surprize neplăcute la pornire.

10. Ambreiaj

Iarna, ambreiajul este mult mai stresat decât în ​​mod normal, așa că o verificare înainte de sosirea sezonului rece - nu face zgomot sau nu are scurgeri de lichid sau alte probleme - este foarte binevenită. Dacă mecanicul de la unitatea de service care efectuează inspecția găsește semne de uzură neobișnuită, atunci el poate recomanda înlocuirea acestuia. Adesea se înlocuiește întregul kit de ambreiaj, nu doar elementele individuale.

Acum nu mai există altă cale decât să conduceți preventiv, să vă reglați viteza în funcție de condițiile drumului, să nu trântiți volanul, frânele și accelerația când asfaltul este ud sau zăpadă și folosiți cât mai mult frâna de motor. Mod bun!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December
To top
Scrie-ne
WhatsApp Chat

Înregistrare cont nou